Beslissing Wkb naar maart 2022

Geschreven op 21 december 2021 door Edwin  | 368 keer bekeken

Hoewel we erg blij zijn met alle actieve bijdragen in de Ambassadeursnetwerken door het hele land, wordt er daar ook rondgekeken naar de partijen die nog niet hebben deelgenomen aan proefprojecten. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn en capaciteit is daar vaak één van, maar ook prioriteit wordt vaak genoemd en dan niet in de laatste plaats omdat er al een paar keer geschoven is met de invoeringsdatum.

Toen op 23 november in de Eerste Kamer werd besloten dat het Besluit kwaliteitsborging voor advies naar de Raad van State gestuurd kon worden, leek het einde van het wachten in zicht. Met het beantwoorden van een aantal openstaande vragen hoopten we op een definitieve klap van de minister op die datum, maar haar adviseurs dachten daar anders over. In de loop van maart 2022 ligt het invoeringsbesluit ter tekening voor en op dat moment kan er met meer zekerheid worden gezegd of alle partijen er klaar voor zijn.

Dat lijkt een open deur: natuurlijk zijn lopende proefprojecten dan een fase verder, zijn de betrokken partijen een stukje wijzer en hebben de netwerken eromheen in die ervaringen gedeeld. Maar voor de partijen die nog geen tijd of gelegenheid hebben gehad om zich te verdiepen, wordt de tijd wel een stuk korter!

Uitstellen van voorbereiden is dus geen optie: lees je vast in en ga aan de slag! En mocht je zelf geen passend project hebben, zoek er één in de buurt en laat je informeren. De Ambassadeursnetwerken Wkb hebben veel informatie te delen en kunnen je een vliegende start geven met hun ervaringen.

Alle pijlen staan nog steeds gericht op 1 juli 2022, ben je er klaar voor?

Reacties

Er zijn geen reacties.


Reactie plaatsen
Naam:
E-mail:
Bericht: