Vragenuur Wkb

Geschreven op 5 juli 2022 door Edwin Ridder  | 721 keer bekeken

in onze zoektocht om ALLE betrokkenen bij de Wkb zo goed mogelijk te ondersteunen, hebben we heel veel aan de Ambassadeursnetwerken: daarin komen alle partijen bij elkaar en zie je de interactie, onderlinge vragen en kennisdeling. Tussendoor zoeken deelnemers elkaar op en worden wij ook met regelmaat geraadpleegd. Dan kunnen we direct helpen of verwijzen naar een andere deskundige.

Om deze één op één momentjes iets meer impact te geven, dachten we een open vragenuur te organiseren en dat hebben we als proef voor de zomer gepland op de vrijdagochtenden. Om de week een sessie voor bevoegde gezagen en de andere week voor marktpartijen, omdat die toch wel andere vragen hebben over de interne processen van hun organisaties.

Bij aannemers zien we nog een wat afwachtende houding maar ook veel vragen over het kiezen van een borger (en een instrument) en, uiteraard, de kosten. Ook worden veel praktische vragen gesteld over de benodigde informatie, de verschillende dossiers en wat de impact is op de uitvoering. 

De gemeenten hebben de basis over het algemeen wel in beeld, maar zoeken nog naar alle andere interne belanghebbenden zoals BAG, belastingen en vastgoed. Daarnaast wordt er al vooruit gekeken naar de legesverordening en wat er allemaal in het VTH beleid opgenomen moet worden. Er zijn zorgen rondom vergunningvrij bouwen, illegaal bouwen en het bijbehorende legalisatiewerk en de invloed van de Wet BIBOP.

Met het inzicht van de uitgenodigde deskundigen werd iedereen op weg geholpen en kwamen er ook oplossingen uit den lande op tafel: vruchtbare samenwerking!

Graag horen we jullie reactie op deze sessies: hebben ze geholpen, hebben jullie nog kritieke vragen? en als je niet geweest bent: komt het tijdstip niet uit of zoek je een andere vorm van ondersteuning? Alle feedback is welkom!  

Reacties

Er zijn geen reacties.


Reactie plaatsen
Naam:
E-mail:
Bericht: